Shuth, Cnma, Adam & Adi | Kisah Sebuah Keluarga Bahagia

By: shuth cnma

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 30-Oct-2007 03:57 Email | Share | | Bookmark
:: Aidilfitri 1428H ::

 
 
 
View all 18 photos...
Hehe....sorry geng...lambat wat entry edisi raya tahun ni....

Actually, tak byk gambar menarik....banyak gambar Adam dan Adi jer...gambar sekeluarga takdak...huhu...

Anyway, layan je la eh...

Balik kg di Muar, Johor....bertolak lps zohor pd hari khamis, 11 Oktober 2007...jalan CLEAR...lebih clear dari biasa... cepat sampai ke kampung....



Pagi raya, ayah dan adik beradik lelaki je yg gi solat raya...ibu siapkan diri sendiri, Adam dan Adi...menu hari raya...ketupat nasi...rendang ayam...ayam masak merah...kuah kacang...dan pelbagai jenis kuih raya...

Raya pertama, duk kt umah je...raya kedua dan ketiga, jalan2 gi umah sedara...dekat2 situ jugak..hehe...

Raya keempat, dah bertolak balik ke Bangi pd sebelah malam...highway pun clear...



Raya tahun ni, Adam berumur hampir 2 tahun...Adi berusia hampir 8 bulan...Adam belum pandai mintak duit raya... bila org bg duit raya, cepat2 dia bg kat ayah atau ibu... Pasal main bunga api, Adam mmg minat nak join sekaki, tapi, dia takut2 gak...dia just pegang bunga api, pastu buang....tak bg pasang api pun...hehe...


Tuesday, 9-Oct-2007 08:04 Email | Share | | Bookmark
:: salam mewangi di aidilfitri 2007 ::

 
Assalamualaikum...

entry untuk bulan puasa dah tak sempat buat....so, terus buat entry raya...

hmmm, terimalah kad raya tak seberapa ini...



Apa nak cerita ye? hmm...raya kali ini, giliran di Muar Johor pulak....insyaallah, akan bertolak ke kampung pada hari Khamis nanti...harap-harap, tak jammed sangatt laa....blum tau kul brapa nak bertolak..pagi, petang atau malam...

Persiapan raya? Alhamdulillah, semua dah ada...ready made semuanya...hahaha... tinggal nak masukkan duit dalam sampul raya buat adik, anak sedara dan mak dan ayah...

Warna tema tahun ini? hehe...kaler maroon...


Buat semua pengunjung setia dan pengunjung secara tak sengaja....selamat hari raya aidilfitri dari kami sekeluarga...semoga hari raya kali ini memberi seribu keinsafan dan kegembiraan buat semua...


Sunday, 12-Aug-2007 16:16 Email | Share | | Bookmark
:: Jalan-jalan di Souq, Putrajaya ::

 
 
 
View all 11 photos...
Yeehaa....! Last Sunday, saje bertukar angin jalan-jalan ke Souq, Putrajaya...asyik2 ke warta/pkns je...

Hmm...tak sangka plak ramai pelancong asing...tapi, kat area tempat makan tak penuh pun...lega...kalau tak, jenuh jugak la nak tunggu turn...

Decide untuk makan di Nando's...tgk la gambar Adam kat bawah ni yg sedang sibuk memilih menu...



Adi pun pandai pilih menu gak...



Lepas makan, jalan-jalan kat tepi tasik tu jap...tengok 'fish'..dpt la snap skit gambar Adam...payah nak tangkap gambar dia sbb suka dok lari sana sini...tambah-tambah kalau nampak ade budak2 lain berlari, dia pun nak join sekali...



Last but not least, bg Adam main jap kat 'kapal besar' tu...tangkap gambar sambil pegang Adi...gambar Adam tak dapat, dapat tangkap gambar mainan tu je...hehe...


Tuesday, 7-Aug-2007 08:12 Email | Share | | Bookmark
:: Adi - 5 bulan ::

baru sudah mandi ler...
dipaksa posing...hehe..
sedap oo jari tu..:D
View all 15 photos...
Assalamualaikum...

lama tak updet fp nih...mesti ramai yg rindu nak tgk gelagat Adam dan Adi...ahak! perasan lak ibu nih....

Quote:
i've been tag! hehe..dah berkurun baru nak jawab... jangan marah aa kay!

REQUIREMENTS : Write about what or how or why you gave the name(s) to your kid(s).


ok..start dengan Adam Irfan dulu...mmg duk pikir nama apa yg sesuai untuk anak sulung ni...
Adam - sempena nama nabi Adam a.s....nabi yang pertama...merangkap anak pertama dalam keluarga Shuth & Cnma...merangkap cucu sulung keluarga sebelah ibu...
Irfan - yang bijaksana...semoga menjadi seorang anak yang bijaksana dalam melayari kehidupan yang penuh pancaroba ini...

ok...nama Adi Farhan pulak...nama ni ayah Adam yang pilih...sebab ibu memang tak ada idea nak letak nama apa...
Adi - nama sahabat Nabi Muhammad SAW (rujuk di laman web ni)...nama paling pendek sebab nak bagi Adam senang sebut nama adik dia...
Farhan - girang/gembira...semoga Adi menjadi seorang anak yang ceria dan gembira...dan dapat menggembirakan hati kedua ibu bapa dan ahli keluarga...

begitulah kisahnya...


jom tengok gambar Adi!









Tuesday, 5-Jun-2007 14:43 Email | Share | | Bookmark
:: Bro Adam ::

cheese...see my teeth?
 
 
View all 11 photos...
lama tak bercerita pasal Adam...bak kata auntie tomei, dah tak bley panggil Baby Adam dah...kena panggil Bro Adam...

Adam skarang dah berusia 1 tahun 7 bulan lebih...19 bulan laa senang cakap..hihi...dah habis semua cucuk imunisasi yang diwajibkan...dah ada 6 batang gigi...

skarang ni Adam dalam proses memperkayakan 'vocab'...habis semua perkataan yang dia dpt tangkap, ditirunya...tak kira lah time ibunya berleter ke, ayahnya bercakap ke...kita yg tgh marah ni, nk tergelak jadinya bila dia ikut apa yg kita sebut...lagi satu sumber, hehe..tentulah tv especially iklan...kekadang perkataan tu belum disebut time iklan, dia dh sebut dulu...hmm, kanak-kanak umur mcm ni mmg suka meniru...dan suka ambil tau perkara dan perkataan baru...

ibu tengok Adam dah semakin besar dan pandai...nampak matang tambah2 sejak ada adik...faham apa yang kita cakap dan suruh...ayah dan ibu very proud of u, Adam!!







[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net